BlogIn de praktijkNieuws

Ik sta er niet genoeg bij stil dat ik …

Waarmee zou jij deze stelling aanvullen? Ik gebruik bewust het woord afmaken niet, want dit betekent dat het stopt of moet stoppen.

ZEP010

Vanochtend had ik zo’n moment toen ik aankwam bij RDM. De Rotterdamse Droogdok Maatschappij, met als internationale naam is Rotterdam Makers District. Dat snap ik wel, want geen buitenlander zal Droogdok Maatschappij uit zijn strot kunnen krijgen.

Afijn de aanleiding was een bijeenkomst voor ZEP010 de Rotterdamse club van Zelfstandige Event Professionals. Nu ben ik geen eventprofessional, maar wel een communicatieprofessional en ook ‘die’ mensen communiceren. In mijn vak is de link heel snel gelegd, want iedereen communiceert, ook als je niet zegt.

Eat Art Collective

En alsof RDM en de 100-jarige historie niet genoeg was -hierover straks meer-, maakte ik ook kennis met Eat Art Collective: een collectief van multidisciplinaire alleskunners die gefascineerd zijn door de wereld rondom eten. En heb ik voor het eerst van mijn leven een Future Food Doolhof doorlopen. Dit kan ik uitleggen, maar je moet het werk en de passie van Eat Art Collective echt gewoon zelf ervaren. Bekijk hun site en kijk gelijk ook naar het Schaarste diner ook wel Scarcity dinner.

RDM

Vanuit de Art Deco directiekamer en de marmeren hal werd ik samen met 15 anderen meegevoerd door 100 jaar historie van de Rotterdamse Droogdok Maatschappij.
Het is de plek:
·         tussen de stad en de Maasvlakte
·         ‘Op Zuid’
·         van het verleden naar de toekomst
·         de maakindustrie van de toekomst vorm krijgt
·         waar bedrijven, onderwijs en onderzoek samensmelten
·         de plek in Rotterdam waar het gebeurt!

Innovatie

Tussen de 2500 technische studenten die er onderwijs volgen, zijn er startups, scaleups, RAMLAB, drone scholen, 3D printers voor staal en beton en zoveel meer. De grote loodsen waar vroeger boten werden gebouwd en onderhouden zijn allerlei innovatieve initiatieven die elkaar opzoeken, vinden en versterken.  Heel bijzonder om hier te mogen zijn en de sfeer van de ideeën, prototypen en productie te proeven. En dan is er nog een onderzeebootloods: een enorme hal bestemd voor events tot 5000 man, met een onbetaalbaar uitzicht op de Nieuwe Maas.

Gids

De man die de groep meenam op de RDMreis, weet veel, heel veel. Nadat hij hoorde dat de groep zeker twee sprekerscoaches bevatte, verontschuldigde hij zich bij voorbaat al. Waarom hij dit deed, is mij niet duidelijk want hij wist zoveel te vertellen. Hooguit dat hij zijn spreektempo iets kon verlagen, al werden zijn woorden als zoete broodjes geconsumeerd. Daar vertelde een man over alles wat er in de loop der jaren was aangepast, wat de mogelijkheden waren en op welke manieren dit allemaal tot uiting kwam, vanuit zijn passie. Spreken vanuit passie is mooi, komt aan en deelt zich vanzelf.

Wauw… en dat terwijl ik ‘alleen maar’ naar een bijeenkomst ging. Mijn aanvulling is dan ook: ‘Ik sta er niet genoeg bij stil dat ik … zoveel moois ontmoet.’ Mensen, plekken en initiatieven die ‘gewoon’ op mijn pad komen. Hoe gaaf is dat? Ik denk dat ik de stelling nog een keer kan aanvullen met ‘Ik sta er niet genoeg bij stil dat ik … dit ook gewoon kan doorgeven’. Op mijn manier, middelen en als begin van nog meer moois.

Wat is jouw aanvulling?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *